Trainingen & Clinics

Het is tijd voor een evolutie in de paardenwereld. Te veel paarden lijden onnodig door de manier waarop zij worden getraind en gehouden. Uiteraard gaat er veel geld om in de paardensport en verdienen er dus veel mensen hun boterham mee, maar het blijft een ‘luxeproduct’. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat onze manier van paarden houden en trainen niet schadelijk is voor de paarden. Het is namelijk niet nodig!

Graag delen we onze kennis met iedereen die ook een bijdrage willen leveren aan een betere paardenwereld en het beste willen doen voor hun eigen paard(en) of klanten. We organiseren uiteenlopende workshops, clinics en trainingen. Ook is het mogelijk om stage te lopen.

Gogh (Vivaldi x Negro x Damiro)

We werken samen met onder meer Karin Leibbrandt, Bianca de Kort, Laura Bonnes (training), Tessa Roos (ruiterbalans en Feldenkrais), Hilde Roos (bodywork), plus Gary Stals en Hans Arendse (hoefbalans).

Eigen paard of een paard huren
Bij de trainingen kan gebruik worden gemaakt van onze paarden, waardoor je meteen kunt voelen waar je naar toe wilt werken. Of een eigen paard kan worden meegebracht.

 

Wat kun je doen

Hieronder een paar voorbeelden van trainingsmogelijkheden met een korte omschrijving. Ook organiseren we uiteenlopende workshops. Die zijn te vinden bij ‘agenda’. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: info@equi-smart.nl

 


Basic Balance Dagen

Dit zijn 3 trainingsdagen waarin de 4 dimensies worden uitgelegd. Het paard moet zichzelf kunnen coördineren in deze 4 dimensies om in balans te komen en te blijven. Uitgelegd wordt hoe we de disbalans(en) kunnen opsporen met behulp van de LAR(S) en hoe we van daaruit het paard stap voor stap in balans kunnen brengen. Het is onze ervaring dat als de praktijk gecombineerd wordt met de onderliggende theorie, de combinaties veel sneller en beter resultaat halen dan tijdens losse rijlessen.

Niet alleen de balans van het paard is belangrijk, óók de balans van de ruiter. Het is zelfs zo dat een paard niet volledig in balans kan komen, als de ruiter niet in balans zit.

Balans gaat veel verder dan je ogenschijnlijk denkt. Paarden zijn supergevoelig en iedere beweging of houdingsverandering van jou kunnen ze voelen. Door volledige controle te krijgen over je eigen lichaam kun je de balans van je paard en de hulpen zo verfijnen dat ze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Dan ontstaat een prachtige communicatie tussen ruiter en paard. Tijdens de Basic Balance dagen zal Tessa Roos, specialist houding, zit en balans van de ruiter en MBS Feldenkrais Practitioner, één van de drie dagen trainingen geven. Zowel mét als zonder paard.

Prijs: €450,-

  • Inclusief lunch en drankjes
  • Stallingskosten paard: €15 per dag (paddock, land, en/of stal)
  • Gebruik paard Equi Smart: €120 voor drie dagen

Advanced Trainingsdagen – tweedaagse training

Heb je eerder trainingen van Karin Leibbrandt gevolgd en wil je je verder verdiepen in correct trainen en problemen voorkomen? Dan kun je de Advanced Trainingsdagen volgen. Iedereen krijgt op zijn of haar niveau training. Als daar behoefte aan is, krijg je adviezen mee om je paard verder te ondersteunen in optimaal herstel of voor optimale prestaties.

Het doel van deze Advanced Trainingsdagen is dat je inzichten en technieken krijgt waardoor je thuis zelfstandig verder kunt met de training van je paard. Zodat je nog meer stappen kunt zetten naar optimale gezondheid, plezierig trainen en paardvriendelijk presteren.

Prijs: €300, ex btw

  • Inclusief lunch en drankjes
  • Stallingskosten paard: €15 per dag (paddock, land, en/of stal)
  • Gebruik paard Equi Smart: €80  voor twee dagen