Te koop

Hieronder staat een aantal van onze paarden dat te koop wordt aangeboden. Daarnaast hebben we nog jonge paarden beschikbaar van 0 – 2 jaar. Meer weten? Maak dan een afspraak: 06 11 922 044.

Zoekt u een getalenteerd jong sportpaard, dat is opgegroeid onder optimale omstandigheden en op een gezonde, paardvriendelijke manier is getraind?

De paarden van Equi Smart hebben interessante bloedlijnen, zijn opgegroeid in kuddeverband, lopen 24/7 buiten en krijgen de beste zorg met o.a. onbeperkt ruwvoer, vitaminen/mineralenbrok met laag suiker/zetmeelgehalte en regelmatige behandelingen door osteopaat, hoefsmid en tandarts. De training wordt vanaf 2,5-jarige leeftijd rustig begonnen, waarbij de paarden eerst basis manieren aanleren en in vertrouwen voor de mens leren werken. Vervolgens worden ze lange tijd vanaf de grond getraind om hun lichaam sterker en gebalanceerder te maken, zodat de overgang naar het dragen van een ruiter op hun rug uiteindelijk met gemak wordt gemaakt. Deze aanpak maakt dat schade van stress en overbelasting wordt vermeden, en creëert sterke, duurzame rijpaarden. Onze paarden zijn vanaf het begin fysiek en mentaal in balans en doen met plezier hun werk.
Sleutels in de training zijn balans, rompstabiliteit en lengte in de hals, wat onverenigbaar is met nog altijd populaire, maar schadelijke laag, diep en rond rijden. Onze paarden worden daarom alleen verkocht aan mensen die specifiek op zoek zijn naar een paard dat zonder tijdsdruk, met lengte in de hals en de neus voor de loodlijn is getraind, en die de training op deze manier zullen voortzetten. Begeleiding hierbij is eventueel mogelijk.
Vanwege de kwaliteit van de bloedlijnen en de investeringen in voeding, verzorging en training vallen onze paarden in een hogere prijsklasse.

Array

Loetje ES

Loetje ES, zwarte zeer aansprekende en getalenteerde ruin (gecastreerd begin juli), van All at Once x Don Renoir x Sir Lui. 3,5 jaar, circa 1,63m. halfbroer van Kerel ES, die als veulen derde werd op KWPN veulenkampioenschappen. Uit deze moederlijn komen alleen maar zeer getalenteerde en correct gebouwde paarden. Loetje is intelligent, leergierig en heel mensgericht. We zijn gestart met opbouwen van de communicatie tbv het grondwerk en het geven van vertrouwen. Binnenkort wordt gestart met trainen dmv grondwerk/longeren.
Loetje heeft erg veel vermogen, is krachtig en lijkt ook te kunnen springen (aangezien hij ook over de sloten springt…). Hij heeft een stabiel, rustig karakter, maar heeft ook zeker pit.

€15.000 incl. BTW

Array

Liv ES

Liv ES is een interessante 3-jarige dressuurmerrie, doordat zij zo nauw verwant is aan de zeer opvallende merrie Gogh (75%). Liv is krachtig en heeft veel vermogen.

Deze jonge merrie is bekend met grondwerk, werkt heel graag en loopt al netjes in balans. Ze komt veel in de hand en is sociaal, aanhankelijk en vrolijk.

€ 11.500 incl. BTW

Array

Jorento

Jorento is een prachtige 5-jarige merrie met een heel sterk achterbeen. Ze is nu een paar maanden onder het zadel en pakt dit heel goed op. Jorento heeft een veulen gehad en is een hele goede en lieve moeder.

€ 16.500 incl. BTW

Array

LaBella

LaBella is een hele lieve merrie die gek is op aandacht met heeft opvallend goede bewegingen. LaBella is intelligent, leergierig en heel mensgericht. We zijn gestart met opbouwen van de communicatie tbv het grondwerk en het geven van vertrouwen. Recent is gestart met trainen dmv grondwerk/longeren.

€ 17.500

Array

Kerel ES

Kerel is een bijzonder lieve en zeer getalenteerde ruin van nu al 1,70 meter. Kerel was als veulen 3e op het Nederlands veulenkampioenschap van het KWPN.

Kerel is al geruime tijd getraind vanaf de grond. Hij heeft een zeer veel talent voor het hogere werk en loopt ondanks zijn jeugdigheid, grootte en leeftijd altijd in balans.

€ 30.000 incl. BTW

Array

Gogh

Gogh is een 7-jarige, zeer getalenteerde merrie, met een stokmaat van 1,71m. Gogh is een heel modern sportpaard met extreem veel beweging en heeft dus meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. Daarom is zij op haar driejarige leeftijd alleen maar zadelmak gemaakt, heeft daarna een veulen gekregen, maar is er pas eind 2016 echt gestart met trainen. Deze bijzonder getalenteerde merrie met enorm veel uitstraling is nu klaar op M/Z-niveau. Ze heeft het vermogen om nog heel hoog te komen.

€ 40.000