Kerel ES

Bruin – 2015 – 1,75m – Franklin x Don Renoir

 

 

Toelichting

Kerel ES is een hele sociale, lieve ruin die over een zeer goed model en extreem veel vermogen beschikt. Opvallend is dat hij altijd goed vertrekt en altijd in balans loopt. Hij is niet voor niets derde geworden op het NK Veulenkampioenschappen in 2015. Kerel is nu al >1.70m.

Maak een afspraak

Over Kerel ES

Naam: Kerel ES

Geslacht: Ruin

Stokmaat: 1,72m

Geboren: 2015

Fokrichting: Dressuur

Kleur: Bruin

Eigenschappen

Kerel is een hele grootramige, koele, gemoedelijke ruin. Hij beschikt over een heel actief, goed ondertredend achterbeen, een prachtig voorbeen en zeer veel zelfhouding, balans en souplesse.

Prestaties

Kerel is derde op het Nederlands Kampioenschap voor veulens geworden.

Bloedverwanten

Moeder van Kerel is de knappe, bijzonder mooi gebouwde Don Renoir-merrie ‘Doet ES’ (alias Catinka van de Kempenhoeve. Op Horsetelex is ze te vinden onder ‘Come What May’). Doet is van origine ‘BWP’. Ze is wel al goedgekeurd op cornage voor de KWPN-toelating en positief voor PROK-gekeurd . Doet is licht ingereden en heeft inmiddels vier veulens gehad (van de hengsten Zardando, Franklin, All at Once en Zonik (laatste via embryo transplantatie). Ze is nu opnieuw drachtig van Franklin. Het veulen wordt in mei 2018 verwacht. Hierna willen we haar oppakken voor de sport (maar verder met haar fokken via ET).

Vader

Don Renoir (BWP) is een zoon van de beroemde hengst Donnerhall. Don Renoir presteerde uitstekend in België bij de wedstrijden voor jonge paarden van LRV en KBRSF en won ook verscheidene LRV-wedstrijden. In 2005 maakte hij de overstap maken naar de Lichte Tour (Prix St. Georges). Don Renoir kreeg van de BWP jury een uitstekend afstammelingenrapport na drie jaar dekdienst. In 2006 was hij meteen winnaar van de schaal dr. Tijskens en in 2008 kreeg hij nogmaals deze prijs, die uitgereikt wordt aan de hengst waarvan de afstammelingen het beste presteren op de dressuurwedstrijden jonge paardenLRV.

Stamboom