Jesper-Tino

Vos – 2014 – 1,70m – Desperado x Goodtimes

 

Toelichting

Jesper-Tino is een hele eerlijke, lieve, grootramige ruin, met een bijzonder aansprekende uitstraling. Hij is zeer betrouwbaar, maar zeker geen ‘dooie’. Jesper-Tino wordt. waarschijnlijk vrij groot. (>1.73). Tijdens de eerste keren onder het zadel heeft hij getoond hoe werkwillig hij is en al in balans loopt. Jesper heeft de instelling en het vermogen om nog ver te komen in de dressuursport.

Maak een afspraak

Over Jesper-Tino

Naam: Jesper-Tino

Geslacht: Ruin

Stokmaat: 1,69m

Geboren: 20 maart 2014

Fokrichting: Dressuur

Kleur: Vos

Trainingsniveau: Grondwerk

Eigenschappen

Jesper-Tino beschikt over drie zeer goede gangen, daarbij is zijn galop uitzonderlijk goed. Jesper-Tino heeft een krachtig ontwikkelde rug en stevige botten. Hij heeft veel buiging in het achterbeen, dat hij ook zeer goed onder de massa plaatst. Daarnaast heeft hij ook een mooie techniek in het voorbeen.

Trainingsniveau

Op dit moment wordt Jesper-Tino door middel van grondwerk getraind. Later in 2017 wordt hij zadelmak gemaakt.

Bloedverwanten

Jesper-Tino is een halfbroer van het ZZ-Licht dressuurpaard Colonel (v.Tuschinski), die bij het BWP is goedgekeurd. Moeder Tieni R behaalde negens voor haar draf en galop in de IBOP en is een halfzus van het Lichte Tour-dressuurpaard Reijne (v.Krack C) en meerdere Z-dressuurpaarden. Grootmoeder Cieni is een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Griffier (v.Pretendent) en ook het Grand Prix-dressuurpaard Elorianne (v.Zoöloog) komt uit deze directe moederlijn.

Vader

Vader Desperado schitterde met Emmelie Scholtens tweemaal op het WK in Verden en vererft zijn imponerende bewegingsvorm en dito model. Desperado komt uit een moederlijn met veel sport en predikaten. Als dressuurpaard heeft Desperado zeer veel aanleg, dit bleek ook uit zijn verrichtingsonderzoek met 89 ½ punt.Desperado won in 2012 de Pavo-cup en daarna 3 winters op rij de hengstencompetitie.

Stamboom