Apple ES (Arika)

Donkerbruin – 2005 – 1,71m – Negro x Damiro

Toelichting

Apple is een hele veelzijdige, werkwillige elite-merrie die op ZZL-niveau is uitgebracht en twee veulens heeft gehad. Apple beschikt over een enorm vermogen en een bijzonder krachtig achterbeen, zoals veel Negro-nazaten.

Maak een afspraak

Over Apple ES

Naam: Apple ES

Geslacht: Merrie

Stokmaat: 1,71m

Geboren: 2005

Fokrichting: Dressuur

Kleur: Donkerbruin

Eigenschappen

Apple is een lieve, hele betrouwbare en hard werkende merrie, die voor je door het vuur gaat. Apple is een echte krachtpatser, mede door haar iets degelijkere bouw. Dat heeft ze zowel van Negro als moederszijde waar Gelders bloed in voorkomt. Dat maakt haar niet alleen een goede dressuurmerrie voor zwaardere oefeningen, maar ook een uitstekende fokmerrie, waar de huidige, meer bloederige types goed oppassen.

Prestaties

Apple heeft in 2011 haar eerste veulen (Gogh van Vivaldi) gehad en in 2016 haar tweede (Liv van Eye Catcher); beide merries. Gogh werd als veulen derde bij de keuring in Hoofddorp. In 2014 heeft zij een uitstekende merriekeuring gelopen en daarbij de cijfers 75 (exterieur) 85 (stap) 80 (draf) 80 (galop) 80 (houding) 80 (beweging) gekregen. Gogh haar zoon (Kick ES van Ferdeaux) is in 2015 regiokampioen van Utrecht geworden. Zelf heeft Apple ZZ-Licht gelopen. Eind 2016 is ze weer langzaam dmv grondwerk opgepakt. OP dit moment wordt zij weer normaal getraind. De verwachting is dat zij later in 2017 weer zal worden uitgebracht in de sport.

Bloedverwanten

Apple komt uit een echte sportstam. Volle broer van Apple is de ruin Tycho die internationaal heeft gesprongen. Diverse broers en zussen zijn naar het buitenland verkocht. Meerdere daarvan worden samengesteld getraind en uitgebracht.

Vader

Over de preferente hengst Negro hoeft niet veel gemeld te worden; zijn prestaties zijn alom bekend.

Stamboom