Vragen? Neem contact op

Hiernaast staat een overzicht van ons trainingsaanbod.

Wil je meer weten?
Stuur dan een e-mail naar:
esther@equi-smart.nl

Bellen kan uiteraard ook. Bel Esther Berger: 06 - 11 922 044

‹ Terug naar Agenda overzicht

Workshop Equine Fascial Fitness I – 24 mei

Data: 24 mei 2019 Prijs: €165,- incl 9% BTW
  • Een eigen paard meebrengen is niet nodig.
  • Prijs incl. lunch: € 165,-
  • Tijd: 9.30-17.00
  • Maximum aantal praktijkdeelnemers: 18

Velen laten hun paard geregeld behandelen, om het paard soepeler te maken of om problemen op te lossen. We kennen het allemaal. Maar zou het niet nog mooier zijn als je de behandeling zelf kunt onderhouden, zodat je je paard soepel houdt, en zelf problemen in een eerder stadium kunt herkennen of zelfs voorkomen?

Hilde Roos en Laura Bonnes geven een workshop, waarbij je zelf veilige, doeltreffende fascia-releasetechnieken leert toepassen bij een paard. Daarnaast leer je hoe door middel van grondwerk de behandeling kunt ondersteunen. Bovendien helpen Hilde Roos en Laura Bonnes om in een vroeg(er) stadium problemen te ontdekken.

De dag begint om 9.30 uur met theorie over de fascia en de biomechanica van het paardenlijf. Daarna gaan we aan de slag met bodywork en grondwerk. De dag eindigt rond 17 uur. Rond 12.30/13.00 uur is er een (gezonde) lunch (ook geschikt voor vegetariërs).


Wat is ‘fascia’?

Dit is een weefsel dat alles in een lichaam met elkaar verbindt, bij zowel mens als dier, dus ook paarden. Het bestaat uit bindweefsel en zit als een laagje, vlies om alle spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen. Deze vliezen zijn onderling ook met elkaar verbonden.

Door fascia los te maken, kun je dus een paard helpen. Maar het soepel houden van een paard is de volgende stap. Tijdens deze workshop geven we de deelnemers handvatten om zelf fascia los te maken en los te houden, ondersteund door de juiste training, want ook die is cruciaal tijdens dit proces. De behandeling en de training versterken elkaar.

Programma:

We werken met twee groepen; de ene groep gaat in de ochtend aan de slag met de theorie van de 4 dimensies en grondwerk/training en in de middag met de fascia. Of andersom.

Bijvoorbeeld:

09.00 uur: ontvangst
09.30 uur: intro en kennismaking
10.00 uur: start theorie biomechanica en fascia, plus uitleg technieken
11.15 uur: zelf aan de slag met fascia-releasetechnieken
13.00 uur: lunch
13.30 uur: theorie grondwerk
14.30 uur: zelf aan de slag met grondwerk
16.45 uur: wrap-up
17.00 uur: afronden

Ja ik meld mij aan voor:

Persoonsgegevens

Inclusief lunch
Aantal dagen :